De opgewekte pessimist. Eenenzestig columns die het leven vieren

Met haar column in Elsevier, waarin ze de wereld om zich heen observeert, bewijst Marijke Hilhorst wekelijks dat ze het ultrakorte genre als geen ander beheerst. In De opgewekte pessimist wisselen observaties over de tijden en zeden en intieme portretten van kinderen, grote mensen en dieren elkaar af. Hilhorsts columns gaan over grote en kleine zaken, maar altijd bezien door de ogen van het individu: haar schilderlessen, het burgerinitiatief, de verandering in de thuiszorg. Door zichzelf een spiegel voor te houden, houdt Marijke Hilhorst ook de lezer een spiegel voor.

Betsy Udink: 'Marijke Hilhorst bezit de bijzondere manier van kijken en luisteren die de helft van het talent van de geslaagde schrijver vormt. De andere helft bestaat uit het constant ontwikkelen van een visie op hetgeen zij gehoord, gezien, gevoeld en gedacht heeft.'

De opgewekte pessimist  telt 197 pagina's en kost slechts € 14,95 (inclusief BTW en verzendkosten). Bestel deze uitgave via www.elsevier.nl/boeken of bel 0314-358358. Dit aanbod geldt alleen in Nederland.

 

  home
mijn bio
mijn boeken
uit de pers
column
mien bakgraag
schrijfcursus
uw biografie
contact
colofon
links