reclamebureau ontwerpfabriek hilversum

Schoolfoto's van Marijke Hilhorst

Tijdens lezingen die ik de afgelopen jaren in het hele land heb gegeven, is mij gebleken dat veel mensen verhalen hebben die ze graag met anderen zouden willen delen. Verhalen over hun eigen leven, over dat van hun gezin, hun ouders, grootouders. Zo herinner ik me een vrouw van eenennegentig die me vertelde hoe bitter ze het vond dat haar kleinkinderen in Canada nooit zouden weten hoe hun oma de oorlog had overleefd. Terwijl die ervaring haar voor het leven had gevormd. En ik weet ook nog goed hoe een oudere man de wens uitsprak om, behalve materiële zaken, de herinneringen aan zijn onbezorgde jeugd en aan zijn aanvankelijk niet zo glorieus verlopende maar later zeer geslaagde carrière na te laten. Maar hij had geen idee hoe dat aan te pakken.

Ik wel. Op een avond, toen ik na zo'n lezing in de trein terug naar huis reed, bedacht ik: Al die verhalen liggen er; ze zoeken alleen iemand die ze opschrijft. Waarom zou ik dat niet gaan doen? Waarom zou ik niet, als een soort chroniqueur, óók de verhalen van andere mensen opschrijven zodat die bij gelegenheid (een jubileum, een tachtigste verjaardag, een familiereünie)  in (een kleine oplage) kunnen worden verspreid? Ongetwijfeld doe ik die mensen daar een groot plezier mee en zo kan ik zelf blijvend doen wat ik het liefste doe, waar ik al vijfentwintig jaar ervaring in heb, en wat ik het beste kan: materiaal verzamelen, luisteren en schrijven.

Misschien bent u zelf iemand die vindt dat zijn of haar verhaal niet mag worden vergeten en die zijn/haar persoonlijke geschiedenis tegen een vergoeding vereeuwigd wil zien. Of bent u iemand die de tijd ontbreekt  om al die schitterende verhalen van uw ouders te noteren maar vreest u dat ze voorgoed verloren gaan als dat niet binnenkort gebeurt. Of heeft u zelf wel eens met de gedachte gespeeld een boek te schrijven over het boeiende leven dat u achter de rug hebt maar bent u nooit verder gekomen dan die gedachte?

Dan bent u bij mij aan het juiste adres. Laat mij schrijven. Het is mijn vak.

Rest mij nog te vertellen dat ik pas een offerte kan aanbieden na een persoonlijk gesprek waarin wensen en mogelijkheden worden geïnventariseerd.

Neem gerust contact met mij op.

info@marijkehilhorst.nl

 

Marijke Hilhorst home
mijn bio
mijn boeken
uit de pers
column
mien bakgraag
schrijfcursus
uw biografie
contact
colofon
links