reclamebureau ontwerpfabriek hilversum

Cursus schrijven - 27 september / 6 december 2012

Wie schrijft blijft

Altijd al van plan geweest om te gaan schrijven? Je moet ergens een begin maken. Of je nu je eigen levensverhaal op papier wilt zetten, dat van je ouders of als je een familiegeschiedenis wilt schrijven, zelfs met een verzonnen verhaal moet je een begin maken. Maar waar? En hoe?

Ik - Marijke Hilhorst, auteur van de familiekroniek De vader, de moeder & de tijd en Hoe schrijf je een familiegeschiedenis, columnist van het weekblad Elsevier en bevoegd docent Nederlands - wil mijn kennis, kunde en enthousiasme graag met u delen. Mijn devies is: Elk begin is een goed begin.

Ik houd van mensen, van verhalen en van woorden. In zes bijeenkomsten ga ik mijn best doen u een heel eind op weg te helpen.
Het is vooral een praktische cursus waarin u schrijft en ik begeleid. Theorie en praktijk zullen elkaar afwisselen. Zo zal ik een korte uiteenzetting geven over ‘stijl' en vervolgens gaat u daar zelf mee oefenen. Verder gaan we aan de slag met interviewtechniek en het schrijven van scènes, er komen vragen aan de orde als hoe beheers je emoties, hoe presenteer je karakters, wat is het belang van details, hoe voorkom je hopeloos te verzanden in een berg informatie? Elk verhaal speelt zich af tegen het decor van de grote geschiedenis; we zullen ingaan op de vraag hoe een tekst begrijpelijk te maken voor mensen die niet zo veel kennis over de geschiedenis hebben.
Maar ik zal ook inventariseren wat uw persoonlijke wensen zijn en daar zo mogelijk aan tegemoet komen.
Door ter plekke kleinere en thuis grotere, concrete schrijfopdrachten uit te voeren ontdekt iedereen zijn sterke kanten. Het onderling geven en ontvangen van feedback houdt de vaart erin en de motivatie hoog; van elkaar kunnen we veel leren. Maar u levert ook teksten in die ik van commentaar zal voorzien en met u zal bespreken.

We maken dankbaar gebruik van de mogelijkheid bij elkaar te komen in Atelier De Kat te Beneden-Leeuwen waar Gonnie Goossens regelmatig culturele activiteiten organiseert. Zie www.atelierdekat.nl

Neem een schrift mee en een pen, of een laptop als u daar liever op werkt.

In een oogopslag
Wat: cursus (familie- en levens)verhalen schrijven
Wanneer: tweewekelijks, op donderdag van 13.00 tot 16.00 uur.
Te beginnen 27 september, dan 11 oktober, 25 oktober, 8 november, 22 november, slotbijeenkomst 6 december
Docent: Marijke Hilhorst
Waar : Atelier De Kat, Pastoor Zijlmansstraat 1A , 6658 EE Beneden- Leeuwen.
Hoeveel deelnemers: Minimaal 7, maximaal 11
Kosten: € 295 , Hoe schrijf je een familiegeschiedenis krijgt elke deelnemer gratis
Hoe aanmelden: stuur een email naar marijkehilhorst@planet.nl of een briefje aan Marijke Hilhorst, Sloterkade 26 A, 1058 HE Amsterdam. U krijgt bericht van mij hoe het cursusgeld over te maken.

Tot slot: De cursus gaat alleen door als er zich voor 10 september 2012 minimaal 7 deelnemers hebben aangemeld en het cursusgeld betaald hebben. Het bedrag wordt gerestitueerd als we dat aantal niet halen. En: vol = vol. Om iedereen optimaal aandacht te kunnen geven is de grens bij 11 deelnemers getrokken.

 

Marijke Hilhorst home
mijn bio
mijn boeken
uit de pers
column
mien bakgraag
schrijfcursus
uw biografie
contact
colofon
links